Kriptokorinos- a skajet ngrohtë e organeve të ujit, Lumenjtë, bimë shumë e zakonshme në mesin e ligatinore akvariumininkų. Kriptokorinos, angliškai cryptocoryne, Emri vjen nga "drejtimet" Fjala greke (fsheh, sekret) +"Koryne" (lazdelė). Kriptokorinos përhapura në Azinë Juglindore: nga India në New Guinea (C.becketti, C.wendtii randama Floridoje, Texas, Xhamaika – Fati i një fabrikë të mundshme dhe është konsideruar si një farë e keqe në këto vende). Ata i përkasin Araceae (shumë. Araceae) Familje, si Anubis, pistios, lidhur ngushtë me Lagenandra familjes. Kriptokorinas rreth 60 specie bimore dhe të shumta nën-. I pari është përshkruar në kriptokorina 1779m. siSpirale Arum ", mjaft kohë më parë, por klasifikimi i tyre, Njohja është shumë e vështirë për datën. Sigurohuni, Kultivimi pikërisht lloji i kriptokoriną, ajo mund vetëm të lulëzuar. Kriptokorinos rritur në zhytur nën ujë (Aquariums) ose mbi ujë (paludariumuose). Ata shpesh Bloom rritur mbi ujë. Kriptokorinos natyrore të kohës së kaluar nënujore, pjesë e ujit, në varësi të sezonit. 2/3 kriptokorinų specie nuk janë rritur në aquariums, dhe në rritje dhe në rritje në ujë është shumë e vështirë, tjetër (kryesisht Sri Lanka ekipi) ideale për Akuariumi thjeshtë. Temperatura Pastarosiom përshtatshme për 18-33 ° C, Aciditetit të ujit e acidit (~ Ph-6) nga alkaline(~ Ph-8), nuk kanë nevojë për ndriçim të fortë dhe t.t… Këto forma bimët, Ngjyra ndryshon në varësi të kushteve në rritje. Defekt Kriptokorinos vetem jom pandarë quajtur crypts e mpirje, të cilat janë për shkak të kushteve jonormale rritjes. Kjo është një specie e rrezikuar në të egra, që nga shkatërrimi i zonave të tyre të rritjes. Çdo specie ka rritje vet, Riprodhim, Karakteristikat e lulëzuar, ajo që i bën ata shumë të bukur dhe ekskluzivisht në bimë.
————————————————————————————————————————————————

Kriptokorinos dore

————————————————————————————————————————————————
2012 Takimi përfundoi në Belgjikë ECS. Për më shumë informacion në lidhje me takimin http://kriptokorinos.akvaaugalai.lt/2012/09/30/ecs-2012 /

 

 

————————————————————————————————————————————————
Išskirta nauja kriptokorinų rūšis. Ose Cryptocoryne waseri . Kjo kriptokorina e tani katër Sri Lanka kriptokorinų grup, Me C.bogneri, C.alba ir C.twaitesii. Për një kohë të gjatë kjo është konsideruar kriptokorina C. variacion alba, Megjithatë, për shkak të dallimeve të mëdha të ndara si një specie të reja.

 

 

————————————————————————————————————————————————
Šiek tiek susistemintos painios C. cordata shkoj C.crispatula Grup.

 

 

 

————————————————————————————————————————————————

Identifikuar dy lloje të reja kriptokorinų: C. loeiensis shkoj C. mekongensis

Si dy re variacione C.crispatula: C. crispatula ishte. planifolia shkoj C. crispatula var. decus-mekongensis

Të gjitha prej tyre janë gjetur në lumin Mekong në Tajlandë, Laos, Kamboxhia dhe Takashige kërkimore ideias origjinale. Mekong River niveli i ujit për të siguruar svyravymai http://ffw.mrcmekong.org/